pcbs01.jpg (20518 bytes)

Mine fiskepladser

Mine fiskepladser Fiskejournal Småbådsfiskeri

Tag med på fisketur

Gæstebog Links

på Bornholm

Molvig02.jpg (4047 bytes)Gallok03.jpg (3203 bytes)Horsen02.jpg (3031 bytes)

Hvide odde

Hvide odde er det sted hvor jeg som rønnehorra gjorde mine første erfaringer med kystfiskeri efter havørred, og det var også der jeg første gang husker at have fanget en havørred ved kysten, nemlig en fin lille blankfisk på ca 1 kg, jeg vil tro jeg har været 13 -15 år. Så vidt jeg husker var det om foråret, det var i hvert fald flot solskinsvejr med roligt og klart vand. Jeg havde vist også flere hug af fisk i samme størrelse så vidt jeg husker, det er jo længe siden. Men sådan er Hvide odde, godt fiskeri ved næsten enhver lejlighed.


God bevægelse i vandet er næsten et sikkert tegn på at der er jagende fisk inderst på revet.

 

Hvide odde er også en herlig fiskeplads på den måde at den er tæt på når man bor i Rønne, og den er let til gængelig. Ned ad Antoinettevej ved campingpladsen ved Rønne nord. Der er så en parkeringsplads, hvor man så blot skal gå 50 meter ned ad en asfalteret bakke, så er der serveret mere end 1 kilometer fiskevand; Hvide odde med efterfølgende rev til højre, og Nebbe bugt helt til Nebbe odde til venstre.

Hvide odde er et enormt stort rev der strækker sig langt ud i vandet, og er derfor også vældig interessant for småbådsfiskere.
Revet har varierende bund og bevoksnig, og er utrolig spændende at afsøge med småbåd, man skal blot være opmæksom på at der er flere steder, selv langt ude, hvor man kan sejle på sten. Fiskeriet fra småbåd ganske kystnært til Hvide odde er en uovertruffen oplevelse.


Om sommeren er Hvide odde kendt som byens mest attraktive badestrand, men om vinteren er odden også konstant invaderet af folk, men det er for at fiske.

Det store rev uden for Hvide odde er rigt varieret, og rummer en utrolig varieret flora og fauna, i righoldige mængder. Der ses blandt andet altid mange andefugle fouragere på revet. Så det er vel med ret og rimelighed at Hvide odde rev i efteråret 2002 af EU blev udnævnt som særligt bevarings værdigt naturområde.
Når man anbefaler folk at tage ned og prøve en fisketur på Hvide odde, bør man også lige bringe en advarsel. Praksis har vist, at odden på en eller anden måde er afhængighedsskabende.
Lokale der færdes fast med hund på stranden kan berette om mange hedengangne fiskere der har været fast placeret på deres yndlingsplads næsten hvert øjeblik de har kunnet afse. Og dette fænomen har ikke vist tegn på at være aftagende.
Hvide odde, kølpirk og blankfisk.

Det hører ligesom på en måde sammen.

Den store sten i strandkanten er det mest markante stedkendetegn på strækningen. Gå ca. 50 meter forbi den, så finder du min yndlingsplads. Det er på en sten som der ligger 5 til 10 meter ude i vandet alt efter vandstand.
Er der knald på søerne kan du godt glemme at komme ud på den.