pcbs01.jpg (20518 bytes)

APRILSNAR

Langfredag afholder Bornholms Sportsfisker Forening den årlige Ørreddag. Da så langfredag et år faldt på den første april, bestemte bestyrelsen at der skulle foranstaltes en aprilsnar.

Den kom til at gå ud på at kort før deadline for opvejning, skulle der møde en frem med en stor laks, der var indkøbt til formålet, og foregive at indveje den som deltagende i konkurrencen.

Laksen blev indleveret, vejet og målt. Og så skulle den op at hænge på stativet sammen sammen med de andre fangne ørreder.

Mit job var at hænge fisk på stativet. Det foregik ved at der var en strop igennem mund og gæller på fisken, så den kunne hænge på en krog. Men sådan kan man ikke hænge en stor laks op. Og jeg havde fået laksen med kun en ganske kort snor i halen, så der var ikke så jeg kunne tørne og binde knude.

Jeg måtte derfor stå og holde i den lille stump tov, medens der blev hentet mere snor. Den bornholmske verdenspresse kunne selvfølgelig ikke vente med at få skudt denne "sensation". De smed sig på knæ og knipsede løs med deres kameraer. Jeg syntes ikke jeg kunne stå der og ligne en klovn der ikke kan holde ordentligt fast i en fisk, så jeg bestemte mig for at at posere som en anden stolt laksefanger.

Opvejningen afsluttedes, der blev grint af spøgen og tiden den gik.

Der gik lang tid, og så en dag udkom der et nyt årskatalog fra Bornholmstrafikken, en farvestålende sag i A4 på 34 sider glitret papir der blev udgivet på de fleste europæiske sprog. Og blandt de lyksaligheder Bornholm kunne byde på, var lystfiskeri. Og som blikfang til rubrikken om lystfiskeri, der stod jeg og poserede med en mægtig laks.

 

 

Fiskejournal

Småbådsfiskeri

Mine fiskepladser

Mit fiskegrej

Tag med på fisketur

Galleri

Gæstebog

Links