pcbs01.jpg (20518 bytes)

Gedde på 122 cm fanget i Krashave mose ved 7 - 8 tiden om morgenen i maj måned ca. 1980. Badevægten sagde lidt over 14 kg i forskel på mig med og uden fisk. Den tog på en levende skalle, og gav en fight på ca. en halv time

Klik for at se
billederne af min gedde på 122 cm

billede1

billede2

billede3

billede4

14liljp5.jpg (1493 bytes)

billede5

billede6

billede7

Læs beretningen nedenfor.

Fiskejournal

Småbådsfiskeri

Mine fiskepladser

 

En diset morgen i maj var jeg cyklet til mit barndoms fiskevand, for endnu engang at prøve lykken med de store gedder der var i Krashave mose.

Og det var denne morgen det efter utallige ture til mosen endelig lykkedes mig at få fat i en af mosens kæmper.

Jeg fiskede med en levende skalle, nede på engen fjernest fra vejen. På hjørnet nærmest andehuset havde jeg lagt mit flåd ud i retning mod andehuset ved siden af en lille klat vandaks 6 -8 meter fra brinken.

Ganske kort efter flåddet var faldet til ro, rejste det sig i vandet, blev roligt trukket en centimeter eller to ned under vandet, så kom det roligt op igen, for så at stå et øjeblikhelt oppe på spidsen næsten helt ude af vandet.

Så dykkede flåddet stille og roligt igen ned under vandet, denne gang for at følge fisken tilbage til standpladsen i grødeklatten. Nu stod flåddet stille 10 -15 centimeter under vandet, en halv meter fra hvor det blev taget.

Jeg tog en tænkepause i 10 -15 sekunder, så strammede jeg roligt linen op og gav et kraftigt modhug. I et kraftigt ryk gik fisken over mod andehuset. Ved andehuset drejede den til højre og gik ud midt i mosen på dybt vand. Jeg kunne følge dens rute over mod andehuset og den halve vej ud til dybt vand, da denne tur åbenbart var foregået langs bunden, så jeg først skulle frigøre linen fra forrige års siv, der så kom op til overfladen efterhånder som jeg fik dem revet over med linen.

Så lå den i lang tid og kørte rundt på dybt vand. Hver gang jeg syntes jeg var begyndt at få den lidt indad, tog den blot atter et kraftigt udløb.

Jeg tror der gik mere end ti minutter, før fisken de første gange lige kunne anes nede i vandet 15 -20 meter ude, men stadig bare for at forsvinde dybt igen i et kraftigt rusk.

Jeg lagde kræfterne i og fik den trukket ind på ca. 10 meter, da den begyndte at lave nogen overfladenumre i sit forsøg på at undslippe. Et imponerende syn da denne kæmpe lå vandret en halv meter over overfladen og rystede alle sine 122 cm i forsøget på at gøre sig fri.

Men ind kom den til sidst. jeg fik den aldrig vejet ordentligt, men jeg var på badevægten med den, og der var en forkel på over 14 kg.