pcbs01.jpg (20518 bytes)

Mine fiskepladser Fiskejournal Småbådsfiskeri

Tag med på fisketur

Gæstebog Links
Galleri Mit fiskegrej  

Mit fiskegrej
til sportsfiskeri på Bornholm

Multiplikatorhjul med en kraftig 9 fods stang.

Mit foretrukne grej til kystfiskeri langs den bornholmske kyst, er et mellemstort multiplikatorhjul og en kraftig 9 fods stang og linetykkelse på omkring 0.33. Det synes jeg er det perfekte til fiskeri med den store kølpirk og andre forholdsvis tunge stykker endegrej som jeg sværger til for tiden. Jeg har før fisket med lettere grej, men det synes jeg ikke er godt i det hårde vejr vi ofte kommer ud for her på øen, og det tunge grej fungerer også rimeligt i stille vejr.

Modellen jeg har fisket med i mange år er 5500 C3. Den fisker fint, men har dog voldt mig nogen tilbagevendende mekaniske problemer.

Min stang er en kraftig 9 fods stang af mærket ABU Ambassadeur 1000. Den er krydsbeviklet med fibre, og har en god ryggrad der giver en god krogning. Men den er ikke lige så god som min forrige, en Crossfire, der desværre knækkede under fiskeri.

Ved årsskiftet 2002 -3 anskaffede jeg mig et nyt multihjul, nemlig modellen Ambassadeur Pro Rocket 5500CS. Det fisker jeg med nu, og har degraderet det andet til at være reservehjul.
Det virker fortrinligt, jeg har allerede gjort gode fangster på det, og konstateret at den har en virkelig god slirebremse. Kasteegenskaberne er fine, og indspindingen behagelig.
Håber det holder til mig.