pcbs01.jpg (20518 bytes)

Mine fiskepladser Fiskejournal Småbådsfiskeri

Tag med på fisketur

Gæstebog Links
  Mit fiskegrej  

Fiskejournal 27. marts 2003

Offergård, Hønserierne, Grisby og Gedebakke odde.

Jesper fra Jylland, der var en tur på Bornholm for at fiske sammen med Allan og endnu en der hedder Jesper, havde været frisk nok til at svare på min invitation til en fisketur, og det resulterede i at vi havde sat hinanden stævne på Offergård kl. 7.00.

Det var ikke den ideelle fiskevejr den dag, det er stadig lidt nattefrost, solskin hele dagen, dog meget af tiden gennem et tyndt lag højtliggende skyer, og næsten ingen vind der kom fra fortrinsvis østlige retninger for sidst på dagen at køre helt rundt.

Vi startede, efter at Jesper havde sørget for at vi alle havde fået vores medicin, med ca en times fiskeri på Offergård. Den var helt død som man næsten kunne forvente i det vejr, den er bedst når der er lidt dønninger, men er alligevel værd at prøve, den har før givet fisk under de forhold, når heldet var med en. Men da vi havde konstateret at der ikke var nogen jagende fisk der interesserede sig for vores blink, kørte vi til Hønserierne, hvor den fik en times tid med det samme resultat som på Offergård, ikke noget der rørte på sig.

Så gik turen til Ndr. Grisby. Jeg foreslog de andre at gå hen og prøve i vigen til venstre for den lille havn, og gik selv ud langs venstre side af indsejlingen. Uden for stenene der, konstaterede jeg livlig aktivitet af fisk i overfladen, Og når jeg skriver livlig så mener jeg livlig, i flere timer lå rigtig mange fisk og gjorde sig til i overfladen. Jeg kaldte på de andre og vi fiskede grundigt på fiskene, men de var overhovedet ikke interesserede i vores blink. Så vi tog en kaffepause, hvor jeg berettede om sidst jeg var ude for samme fænomen på samme sted, og hvor jeg havde haft held med regnorm. Og Jesper havde faktisk taget regnorm med. Så han satte bobleflåd på, og gik ud og fangede tre fisk og tabte 3 andre. Desværre var det udlegede fisk alle sammen, så de blev genudsat.

Hen på eftermiddagen besluttede vi at slutte af på sydkysten, og kørte til Gedebakke odde. Der fiskede vi grundigt på revene som man kunne komme fint ud på, der mangler stadig knap en halv meter vand. Trods en ihærdig indsats, på det her tidpunkt havde alle tre fået gjort sig våde, lykkedes det kun Allan at fange en ørred der lige manglede et par centimeter i at være grydeklar. Den tog han på hjørnet af pynten neden for skydetårnet.