pcbs01.jpg (20518 bytes)

Mine fiskepladser Fiskejournal Småbådsfiskeri

Tag med på fisketur

Gæstebog Links
  Mit fiskegrej  

Fiskejournal 9. marts 2003

Hvide odde, Lufthavnen og Salene

3 ørreder

Jeg har ikke fanget fisk siden den store jeg fik sidst i januar. Først en død februar måned hvor jeg ikke kunne mobilisere den nødvendige flid, eller ikke havde det fornødne held, og så en influenza der har gjort mig ukampdygtig i 14 dage nu. Så det var med endnu ømme muskler jeg tidligt om morgenen opsøgte Hvide odde for at starte lidt blødt.

Vinden var jævn fra en sydlig retning, nattefrosten var holdt op med at husere for et par dage siden så temperaturen lå nu på 1 til 3 grader og det var tåget med finregn. Vandet var fint i bevægelse med en anelse uklarhed, så det var helt fint, men det var temmelig lavvande, og det er ikke det bedste på Hvide odde efter min mening. Og der var heller ikke nogen fisk til mig. Jeg satte en rød/sort Snaps 25 gram på og fiskede først lidt i Nebbe bugt, der gik nemlig allerede tre turister på odden og fiskede. Da der ikke var nogen fisk i bugten gik jeg ud på odden hvor jeg fandt plads til at tage et par kast, men stadig intet resultat. Der var en af turisterne der havde fanget en lille en, ellers havde de ikke mærket noget. Så det blev bare til tre kvarters fiskeri der, så kørte jeg til bageren og købte franskbrød med hjem.

Senere på formiddagen kørte jeg til Lufthavnen hvor forholdene var stort set som på Hvide odde, blot med lidt større bølger. Jeg fiskede lidt mod Stampen til fra Det Gamle Slæbested, deromkring hvor jeg fik de store i januar. Men efter en lille times fiskeri med en rød/bronze kølpirk 23 gram uden det mindste hug kørte jeg hjem igen.

Hen om middag stod den så på Salene. Jeg fandt uden besvær i lavvandet min gode plads på skæret uden for, til venstre om, Den Flækkede. Med den rød/bronze kølpirk 23 gram fiskede jeg lidt over en times tid fra den formidable position i roligt let uklart vand. Jeg havde kontakt til fire fisk, fik de tre, hvoraf jeg udsatte den ene.

Den første jeg fik, tog i andet kast. Et kast jeg havde lagt ned langs de skær der er til højre for Den Flækkede. Den tog pirken ca 20 meter fra mig, og var hurtigt inde mellem skærene for fødderne af mig, hvor den gjorde voldsomme udfald så jeg kunne se skællene sprøjte af den når linen strøg ned over ryggen på den. Den tog gode udløb og prøvede at lege kispus med mig rundt om skæret. Men efter flere udløb og spring begyndte den dog at vise de første træthedstegn, og jeg tvang den hen over netrammen, og haps, 2.5 kg 64 cm blank ørred i nettet.

Efter at have bragt fisken på land og brugt et øjeblik på at nyde synet af fangsten, genindtog jeg min plads og fik efter ganske få kast, denne gang lidt længere ude, en udleget fisk på omkring halvandet kg. Den blev vristet af krogen på skæret uden at forlade vandet. Så gik der lidt kasteri i den igen, før jeg fik hug af en fisk jeg vil skyde til omkring 3 kg, den var lige oppe at rulle lidt i overfladen før den smuttede igen. Den tog deromkring hvor jeg fik den farvede, og var sandsynligvis også et udleget eksemplar.

Så kaste lidt igen. Og sørme om ikke der, det samme sted som jeg fik den blanke fisk tidligere, var endnu en fisk der huggede på min kølpirk. Seancen fra før gentog sig, og jeg kunne gå i land med min Salene-fisk nummer to i år, en fin fisk på 2.4 kg. og 65 cm.

Jeg forsøgte et par kast endnu, men syntes det var godt for i dag. Nu vil jeg stoppe fiskejournal skriveriet og køre efter vin, vi skal have plankefisk om et øjeblik.