pcbs01.jpg (20518 bytes)

Mine fiskepladser Fiskejournal Småbådsfiskeri

Tag med på fisketur

Gæstebog Links
  Mit fiskegrej  

Fiskejournal 12. februar 2003

Lufthavnen, Hellig Kvinde og Salene

Længe siden jeg havde været på Sengedynen, så det havde jeg tænkt mig i dag. Det var stadig frost med en let sydlig vind, men det var klaret op til solskin. Jeg ville køre ud til Verdens Ende og gå derfra, men vejen langs lufthavnshegnet var spærret af sne, så jeg kørte ned til Stampen. Når jeg nu alligevel kom forbi kunne jeg ikke dy mig for at starte ved Det Gamle Slæbested. Der var god bevægelse i vandet med små bølger, og vandet var krystal klart. Jeg fiskede i kort tid for blot at konstatere at der ikke var nogen jagende havørreder der interesserede sig for hverken min Kølpirk eller min Snaps. Så jeg ville gå videre til Sengedynen, men da jeg kom op på skrænten kunne jeg se der var andre derovre, så jeg gik tilbage og fiskede lidt videre ved Det Gamle Slæbested. Så kom en fyr fra Nexø der hedder Gert. Han gik og fiskede med flue og bobleflåd. Han havde taget en halvandetkilos fisk på Sengedynen om morgenen. Ellers havde han ikke haft noget. Men han havde også oplevet godt fiskeri på lufthavnen de foregående dage, og gjort nogen fine fangster.

Jeg var hjemme igen hen over kl. 10, men fik ved middagstid lyst til at se lidt på klippekysten. Så jeg kørte til Hellig Kvinde. Der var helt fladt vand i fralandsvinden, så med frostgraderne var det ikke med den største optimisme jeg forsøgte lidt fra knolden i hjørnet af vigen, en plads jeg har gode erfaringer med i fralandsvind. Først med en Snaps, og så med en Kølpirk. Men der var ikke umiddelbart noget, så jeg forsøgte lidt henne ved skærene neden for Farmors Hus med kølpirken, men stadig ingen fisk. For koldt og for stille vil jeg mene, og så er det blevet lidt lavvandet.

Jeg kørte til Salene, hvor det er tilrådeligt at parkere oppe oven for bakken, der er ret glat på det sidste stykke ned til stranden. Der fiskede jeg lidt med kølpirken på revet til venstre for Bobbeå, men stadig uden tegn på jagende fisk. Så jeg vendte tomhændet hjem ved 14 -tiden.