pcbs01.jpg (20518 bytes)

Mine fiskepladser Fiskejournal Småbådsfiskeri

Tag med på fisketur

Gæstebog Links
  Mit fiskegrej  

Fiskejournal 23. januar 2003

Lufthavnen

1 ørred

Jeg var en times tid på Lufthavnen. Fra ca kl. 13.00 til 14.00. Vinden havde lagt sig helt, kun en svag brise fra øst, og vejret virkede mildt selv om det kun var knap et par grader. Kørte ud til Stampen og tog den lange gåtur ud til det gamle slæbested. Vandet var krystalklart og der var kun den smule slag i standen som der er kendetegnende for Lufthavnskysten, næsten lige meget hvor stille det er.

Jeg startede med at tage et par kast fra rampen uden at der var noget der bed. Så jeg gik små hundrede meter mod Stampen hvor stenene fra Bavne odde holder op, det samme sted hvor jeg forleden tog en på 5.75 kg. Allerede i første kast havde jeg et godt hug af noget der føltes som en god blankfisk. Den tog ikke mere end ca små 10 meter fra land.

Få kast efter fik jeg så HUGGET. Ca 20 meter ude tog en stor fisk kontant mit Snapsblink. Den ruskede et par gange, blot for at konstatere at den var kroget, hvorefter den stille og roligt med en enorm kraft svømmede 3 -4 gange så langt ud, som om den var fuldstændig uantastet af at der var en der holdt fast i den anden ende. Derude stoppede den så trods alt, og jeg der var blevet klar over at det var en virkelig stor fisk, måtte indstille mig på at det blev en lang fight, for jeg var nødt til at trætte fisken totalt, for jeg skulle håndlande den da jeg ikke havde fået net med. Efter at den havde brugt de værste kræfter begyndte jeg at arbejde den ind på tættere hold af land, hvor der så gik lang tid med udløb og spadsereture op og ned af stranden. Til sidst begyndte den dog at vise svaghedstegn, og jeg begyndt at manøvrere den ind mod land for at få den i landingsposition. Jeg havde den mange gange inde hvor jeg kunne have taget den med net, men når jeg greb ud efter den havde den alligevel kræfter til at på ny at tage 10 til 20 meter line. Endelig fik jeg den i position, og med et fast greb i halen fik jeg den totalt udmattede fisk på land.

Jeg var dybt rystet og udmattet oven på fighten og tænkte på at køre hjem med min fisk. Men jeg kunne ikke dy mig for lige at prøve igen. Allerede i første kast havde jeg en blankfisk på 1 til 2 kg der begyndte at hugge ca 10 meter ude, og fulgte huggende i blinket med helt ind for fødderne af mig, før den forskrækket ved synet af mig for ud igen. De næste kast jeg havde har jeg opgivet at holde regnskab med hvor mange hug jeg havde, og flere gange fulgte de med helt ind for fødderne af mig før de stak af igen. Jeg havde simpelt hen ikke kræfter, koncentration og reaktion til at give det rigtige modhug oven på den anden fisk, så jeg lod fisk være fisk og slæbte den jeg havde fanget den lange vej tilbage langs lufthavnshegnet.

Jeg kørte ned til Jesper der vejede fisken. 7 kg. Og så er det uden at prale. Vægten var en anelse over. Hjemme sagde tommestokken 85 cm. Det må være min bedste ørred.