pcbs01.jpg (20518 bytes)

Mine fiskepladser Fiskejournal Småbådsfiskeri

Tag med på fisketur

Gæstebog Links
Galleri Mit fiskegrej  

Fiskejournal 6. juli 2003

På havet med Nadia.

Torsk

Det bliver ved med at blæse for meget. På denne årstid gider jeg ikke rigtig kysten, der foregår det på denne tid af året inden for min sengetid. Jeg vil ud i jollen og fiske ved revene. Men det kræver efter min mening at vinden ligger sig. Ellers kan man ikke fiske fornuftigt. Så jeg har hygget mig i grusgraven med at fiske lidt sudere nogen eftermiddage.

Men Søndag var jeg på vragtur med det gode skib Nadia, ført af en dygtig skipper der hedder Pryds. Der var afgang fra Hasle tidligt om morgenen, vi afsejlede lidt hen over halv fem, og sejlede i mere end to timer mod vest før vi fiskede første gang. Så vi har været et temmeligt stykke ude. Når vi kom ud til fiskepladsen manøvrerede Pryds skibet rundt om vraget indtil han lokaliserede de to bølger han skulle ned mellem, der smækkede han så skuden ned, ringede med klokken, og så var der bare serveret fisk på sølvfad.

Pirkefiskeri er ikke lystfiskeri, det er hårdt arbejde. Så jeg arbejdede hårdt på at fylde fryseren med det bedste all-round fiskekød som torsk jo er. Jeg havde en stor en på, så et øjeblik var det trods alt lystfiskeri, men den satte sig i vraget. Pryds måtte have fat i stangen og knække linen for mig, det er svært for en nybegynder i vragfiskeri at erkende at torsken sidder uhjælpeligt fast i vraget og at der ikke er noget at gøre.

Vi sejlede fra vrag til vrag indtil vi stak næsen hjemad hen om 13- tiden. To af vragene var der blevet sat garn ved, rygterne løber stærkt, og alle vil vist gerne have deres del. Der var også et af vragene der var optaget af andre pirkefiskere. Den torsk på 28 kg båden havde fanget i onsdags har virkelig vakt opsigt. De fleste af de andre der var med havde kun rekordfisk i hovedet. Det var en dejlig intens stemning at føle, folk var der for at fange en rekord. Flere af dem der var med var sådan nogen som der rejser rundt alle mulige steder og fisker efter store fisk.

Jeg kom hjem med en hel balje torsk, jeg fik også nogen torsk af nogen af de andre, så nu skal jeg have torsk på alle mulige måder det næste stykke tid. Og datteren i København skal have masser af fisk. Det er skønt at være lystfisker.

Jeg vejede ikke nogen af dem, men jeg vil skyde de fine vi havde vejede fortrinsvis 4 til 6 kg stykket. Der blev fanget en enkelt måler på turen af en der hedder Jane, og så blev der mistet nogen gode nogen.