pcbs01.jpg (20518 bytes)

Fiskejournal 25. maj til 10. juni

Ude i jollen

9 ørreder. Mange hornfisk. Torsk. En lille sej.

Fiskejournal
Småbådsfiskeri
Mine fiskepladser

Vi har haft en periode hvor de  fleste dage har budt på vinde af en beskaffenhed så man kunne komme ud med jollen, og det har jeg benyttet mig af. Temperaturen har ligget fra 15 til 20 grader, og de fleste nætter under 10 grader.

I starten af perioden var jeg nogen ture ned om Haddingen, Fredensborg og lufthavnen, sidst i perioden mest mod nord; Næbbe odde, Hvide odde og Sorthat. Turene har fortrinsvis varet fra middagstid til først på aftenen.

Hornfisk-fikeriet har været tiltagende hele perioden. Mod syd tog de på Haddingerevet, ud for Fredensborg/Lersøvej og ude ved lufthavnen. Mod nord tog de lige så gerne på dybt som på lavt vand, men Næbbe odde, Hvide odde og revene ved Sorthat var virkelig gode.

Det har også været rigtigt godt med torskefiskeriet, med mange torsk omkring halvandet kg, men også med nogen på 2.5 til 3 kg. Det har især været godt på kanten ud for Haddingens største sten, og næsten helt inde i stranden lige nord for Hvide odde.

Ørrederne har også været til at få fat i. Efter hånden har jeg slækket på hornfiskeriet og gået mere målrettet efter ørrederne og så taget mig godt tilfreds med hornfisken som bifangst. Jeg fik en på lidt over et kg  midt på Haddinge revet 25.maj, 9. juni en på 2 kg. ud for Byå og 10.maj fik jeg to på ca. 1 kg på strækket langs stranden nord for Hvide odde. Derudover har jeg haft 5 undermålsfisk; ud for Fredensborg, ud for Byå, på Hvide odde og på Sorhat revet. Turen d. 10. var virkelig god. Foruden de to ørreder jeg fik, havde jeg to undermålere og mistede tre pæne fisk på Sorthat revet, heriblandt en rigtig fighter på ca. 3 kg.