Tilbage til hovedside

Per Clausens Bornholmske Sportsfisker Sider

Fiskejournal

Kystfiskeri

Søfiskeri

Mine fiskepladser

Fiskejournal

Fiskejournal

Fiskejournal

28-01-2001.

Lufthavnskysten fra Stampen.

Kl. 14.30 - 17.00

Vind svag Ø. 3 grader. Overskyet. Lavvande.

1 ørred mistet kl. 15.45. Rød/sort blink.

1 ørred mistet kl. 15.50. Rød/sort blink.

Jeg var en tur til lufthavnskysten med start fra Stampen. Vandet var fint klart, og der var små dønninger, der lagde sig efter en times tid. Jeg startede med at bruge en lille halv time på at fiske hen over Kors odde, uden at der var tegn på noget. Men lige efter Kors odde, i starten af bugten hvor stranden begynder at bestå af ral, skete der pludselig en hel masse.

Jeg stod helt oppe på stranden, og ralkanten var temmelig stejl i vandkanten, så der umiddelbart dannedes et badekar lige ud for kystlinien. Allerede i første kast konstaterede jeg en livlig aktivitet af grønlændere. I det klare vand kunne jeg følge dem, når de forfulgte mit blink, ofte helt ind til vandkanten, hvor de først vendte om når de faktisk havde hovedet på land. Selv om de ofte nappede til mit blink, lykkedes det mig ikke at kroge nogen af dem.

Jeg fiskede mig ned gennem bugten mod Bavneodde, og aktiviteten fortsatte, stadig uden at jeg fik kroget nogen. Først da jeg kom op i den anden ende af bugten, lige før det gamle slæbested, hvorde forfølgende fisk var begyndt at blive større, lykkedes det mig at kroge en flot overspringer på omkring et par kilo langt ude i kastet. Jeg holdt den desværre for hårdt, og fik ikke løsnet bremsen hurtigt nok, så med den fart den havde på, gik den i luften nogen gange, og forsvandt. Kort efter huggede en udleget fisk på ca. halvandet kilo ca 20 meter ude, men jeg havde i min iver glemt at spænde bremsen, så det gik galt allerede i mit forsøg på at give modhug.

Jeg fik ikke flere hug, men observerede en stor overfladeaktivitet 20 til 50 meter ude. Nogen af dem jeg så var pænt store fisk.